fbpx

13 faktów o błonniku

Wydaje się, że o błonniku powiedziano już wszystko. Jednak po licznych konsultacjach, które przeprowadziłam jako dietetyczka, stwierdzam, że pojęcie o nim mamy takie: im więcej, tym lepiej. Nie mam zamiaru komukolwiek wmówić, że błonnik jest zły. Jednak słusznie mówi się: to dawka czyni truciznę. W kontekście błonnika takie stwierdzenie może brzmieć nieco dziwnie, bo się nim nie otrujemy i jest to wartościowy składnik, jednak jego nadmierne spożycie może powodować dolegliwości.
Kup E-PRENUMERATA, by czytać dalej.

Nasza misja

V mag to wartościowe treści o diecie roślinnej, zero waste i szeroko pojętym świadomym życiu. Rozmawiamy z inspirującymi osobami i dzielimy swoimi przemyśleniami. Chcemy przekonać Cię, że da się znaleźć złoty środek między codzienną gonitwą a życiem zgodnym z naturą. Poszukajmy go razem!