foodbook: co Karolina Sobańska gotuje każego dnia?

Karolina Sobańska to dziewczyna rakieta! Od kilku lat prowadzi jeden z najlepszych kanałów na youtube o tematyce okołowegańskiej. Od roku prowadzi również podcast, do którego zaprasza naprawdę ciekawych gości. A 9 maja premierę ma jej pierwszy ebook: foodbook: co gotuję każdego dnia! Wydanie go było dla nas wielkim zaszczytem i myślę, że to nie koniec naszej współpracy i nie ostatni blogerski ebook, który wydamy 🙂

Skąd pomysł na ebooka? Ile czasu dojrzewał w Tobie ten pomysł?

Na pomysł, aby napisać kulinarnego ebooka wpadłam już kilka lat temu, jednak to dojrzewanie we mnie trwało dłuższą chwilę. Dopiero w lutym, po tym jak nagle zaczęłam dostawać mnóstwo pytań o przepisy albo obserwatorzy przesyłali mi swoje wersje moich potraw , poczułam co to ma być za produkt. A jest to foodbook, czyli moje ukochane roślinne przepisy.

Dieta roślinna jest uważana za trudniejszą od tradycyjnej. Czy dania z Twojego ebooka wymagają dużych zdolności kulinarnych?

Zupełnie nie i to dla mnie szczególnie ważne w gotowaniu. Przepisy są proste, szybkie i intuicyjne. Nie ma wymówek, ze za dużo składników i kombinowania!

Skąd czerpiesz inspirację do swoich dań?

Przede wszystkim z kuchni świata i tego co już jadłam np. w restauracjach. Uwielbiam weganizowac i upraszczać dania, ale zawsze spontanicznie!

Jakie jest Twoje popisowe danie?

Chyba nie mam jednego, ale coś za co zawsze jestem odpowiedzialna w kuchni to pieczone ziemniaczki (przepis oczywiście w foodbooku)

A jakiego wszyscy koniecznie muszą spróbować i dlaczego?

Myśle, ze na dobry początek mojego dressingu tahini, bo on sprawi, ze każdy pokocha sałatki.

Jeszcze więcej o ebooku dowiesz się z filmiku Karoliny:

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *