Marchewkowe gnocchi

W 27. wydaniu V maga #miłość znajdziecie aż 12 przepisów na pyszne i proste w przygotowaniu dania! Poniżej prezentujemy jeden z nich, spróbujcie!

Składniki:

  • 500 g marchewki (pokrojonej w kostkę)
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • ½ szkl. mąki z pestek dyni
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szklanka mąki owsianej
  • ½ łyżeczki imbiru
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • olej rzepakowy
  • curry
  • rozmaryn
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj marchewkę i zblenduj na gładko.
  2. Do miski wsyp mąkę oraz przyprawy. Następnie dodaj marchewkę i zacznij ugniatać ciasto.
  3. Z powstałej kuli ciasta oderwij kawałek i uformuj wałeczek, a potem nożem podziel go na małe kawałeczki.
  4. Wrzuć gnocchi do gotującej się osolonej wody i poczekaj, aż wypłyną na powierzchnię.
  5. Przed podaniem podsmaż gnocchi na oleju rzepakowym z curry.
  6. Na talerzu możesz danie polać dodatkowo oliwą z oliwek i posypać rozmarynem.

Przepis pochodzi z 27. numeru V mag #miłość

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *