fbpx

Po polsku powiemy gołąbki…

Danie to miało być inspirowane kuchnią bliskowschodnią. Krótki przystanek w naszej podróży po kuchniach świata zrobimy tym razem między krajami arabskimi, Grecją, Bułgarią a… Polską! W kuchni Bliskiego Wschodu to sarmi, a w Grecji lub Bułgarii noszą melodyjnie brzmiącą nazwę dolmades – nic innego, jak faszerowane liście winogron. Dla nas faszerowane liście to po prostu gołąbki. Dziś przygotujemy to znane danie, ale inspirowane kuchnią bliskowschodnią – z farszu, w którym pojawi się cukinia, a grzyby zostaną zastąpione przez suszone pomidory. […]
Ten post jest dostępny tylko dla e-prenumeratorów.

Nasza misja

V mag to wartościowe treści o diecie roślinnej, zero waste i szeroko pojętym świadomym życiu. Rozmawiamy z inspirującymi osobami i dzielimy swoimi przemyśleniami. Chcemy przekonać Cię, że da się znaleźć złoty środek między codzienną gonitwą a życiem zgodnym z naturą. Poszukajmy go razem!