fbpx
wegańskie czekoladowe babeczki

Potrójnie czekoladowe cupcakes

Przepis pierwotnie opublikowany został w 31. numerze V mag 1.10.2019 Składniki: 80 g mąki orkiszowej40 g mąki z migdałów1 łyżka kakao60 g brązowego cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia⅓ łyżeczki sodyszczypta soli80 g startej cukinii120 ml mleka roślinnego30 ml wody gazowanej40 g gorzkiej czekolady 100 g upieczonego słodkiego ziemniaka30 ml mleka kokosowego (część stała)1 łyżka kakao1 łyżka syropu klonowegoPrzygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.Aby przygotować babeczki, połącz suche składniki w misce. Zetrzyj cukinię na małych oczkach i dodaj do miski. Czekoladę pokrój na […]
Kup E-PRENUMERATA, by czytać dalej.

Nasza misja

V mag to wartościowe treści o diecie roślinnej, zero waste i szeroko pojętym świadomym życiu. Rozmawiamy z inspirującymi osobami i dzielimy swoimi przemyśleniami. Chcemy przekonać Cię, że da się znaleźć złoty środek między codzienną gonitwą a życiem zgodnym z naturą. Poszukajmy go razem!