fbpx

Prawdziwa caponata z Palermo

Gdybym miała wybrać jedno danie, które dotychczas ujęło mnie najmocniej podczas moich podróży, byłaby to caponata. Do caponaty poczułam sympatię spontanicznie. Po raz kolejny podczas mojego pobytu w Palermo wybrałam się na wcześniej wspomniany ulubiony targ Ballaró. W planach nie miałam zakupów, a właśnie spróbowanie caponaty z lokalnymi przysmakami. Pech chciał, że zaczęło padać, a chodzenie między parasolami i prowizorycznymi daszkami z folii nie było przyjemne. Mimo to chciałam gdzieś przycupnąć i zjeść. Zamówiłam więc w jednym z “wózków” caponatę. […]
Kup E-PRENUMERATA, by czytać dalej.

Nasza misja

V mag to wartościowe treści o diecie roślinnej, zero waste i szeroko pojętym świadomym życiu. Rozmawiamy z inspirującymi osobami i dzielimy swoimi przemyśleniami. Chcemy przekonać Cię, że da się znaleźć złoty środek między codzienną gonitwą a życiem zgodnym z naturą. Poszukajmy go razem!