fbpx
Red Velvet Brownie

Red Velvet Brownie

Składniki:

  •  250 g ugotowanego buraka
  •  50 ml mleka roślinnego
  •  50 g mąki migdałowej
  • 50 g mąki orkiszowej
  • 50 g brązowego cukru
  • 40 g kakao
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki oleju
  • kilka kropli ekstraktu waniliowego
  • ¾ tabliczki gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
  2. Buraki i mleko roślinne włóż do blendera i zmiksuj na aksamitną masę.
  3. W misce połącz wszystkie suche składniki, następnie dodaj buraczaną masę, olej i ekstrakt waniliowy. Wymieszaj.
  4. Dodaj kawałki czekolady i ponownie wymieszaj.
  5. Rozprowadź masę na blaszce.
  6.  Piecz 30-35 minut.
  7. Red velvet brownie możesz przyozdobić z wierzchu roztopioną czekoladą.

Nasza misja

V mag to wartościowe treści o diecie roślinnej, zero waste i szeroko pojętym świadomym życiu. Rozmawiamy z inspirującymi osobami i dzielimy swoimi przemyśleniami. Chcemy przekonać Cię, że da się znaleźć złoty środek między codzienną gonitwą a życiem zgodnym z naturą. Poszukajmy go razem!