Wielkanocny stoliczku nakryj się… po wegańsku – cz. 1 Dania wytrawne

Już pod koniec kwietnia czekają nas jedne z najbardziej radosnych i kolorowych świąt – Święta Wielkanocne. Co prawda dla wegan nie są one szczególnie przyjazne pod kątem jedzenia (ach, te dziesiątki jaj w kilku kombinacjach, suto potraktowanych majonezem i sosami tatarskimi!), ale: dla chcącego nic trudnego! Jeśli zatem nie do końca przekonaliście wszystkich domowników naszymi przepisami kulinarnymi na Boże Narodzenie, to teraz, jestem pewna, potrawy przygotowane przez Was znikną ze stołu szybciej niż się spodziewacie (sprawdzone przez Redakcję V maga). Wegańskie Święta Wielkanocne są możliwe!

Na wielkanocne śniadanie

Pasty i inne

Zupy

Wiele przepisów na wegańskie potrawy znajdziecie również na naszym blogu w kategorii PRZEPISY oraz w magazynie. Smacznego!


Autorka: Dominika Komorowska-Buras
Na liczniku wybiła mi już “trójka” z przodu, ale energii i zapału mam jak niejedna “osiemnastka” ;). Jestem miłośniczką sportów siłowych, dobrej kuchni (od paru miesięcy gotuję i jem wegetariańsko) oraz języka włoskiego. Kocham czytać (kryminały), robić zdjęcia (oczywiście jedzenia) oraz pisać (współprowadzę bloga z recenzjami kulinarnymi restauracji).

One reply on “Wielkanocny stoliczku nakryj się… po wegańsku – cz. 1 Dania wytrawne

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *